Güneş pilleri, ışık enerjisini fotoelektrik veya fotokimyasal etki yoluyla doğrudan elektriğe dönüştüren cihazlardır ve fotovoltaik etkiyle çalışan kristal silikon güneş pilleri ana akımdır. Güneş paneli modülünün kalitesi, kullanımının enerji verimliliği ile doğrudan ilgilidir, bu nedenle güneş panellerinin nasıl satın alınacağı bazı insanlar için bir sorundur. Bugün kısaca güneş paneli seçimi hakkında bilgi vereceğiz.
1. Yaygın olarak kullanılan hücre modülü tiplerinin ve dönüşüm verimliliğinin karşılaştırılması
Bugün piyasada bulunan güneş pilleri amorf silikon ve kristal silikon olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlar arasında, kristal silikon polikristal silikon ve monokristal silikon olarak ayrılabilir, kristal olmayan silikon bileşenleri esas olarak ince film bileşenleridir. Üç malzemenin fotoelektrik dönüşüm verimliliği şu şekildedir: monokristal silikon (%18'e kadar veya daha fazla) > polikristal silikon (yaklaşık %16) > amorf silikon (%8-%10).
Kristal silikon modüllerle karşılaştırıldığında, ince film güneş modüllerindeki temel sorun düşük fotoelektrik dönüşüm verimliliği, aynı miktarda elektriği dönüştürmek için gereken büyük modül alanı ve zayıf stabilite dezavantajıdır. Bu nedenle, kapsamlı bir bakış açısıyla, monokristal silikon veya polikristal silikon güneş pili malzemelerinin kullanılması tavsiye edilir ve mevcut pazar ana akımı monokristal silikondur. Daha yüksek dönüşüm verimliliğine sahip monokristal silikon panelleri seçmenizi öneririz.
Güneş pili satın aldığımızda, dikkatin odak noktası güneş pilinin gücüdür. Genel olarak konuşursak, bir güneş panelinin gücü güneş panelinin alanı ile doğru orantılıdır. Güneş pili gofretinin alanı, güneş paketi panelinin alanıyla tam olarak aynı değildir, çünkü bazı güneş panelleri, büyük olmasına rağmen, tek güneş gofretinin düzenlenmesinde geniş boşluklara sahiptir ve bu tür güneş panellerinin gücü mutlaka yüksek değildir.
2. Güneş pili batarya kapasitesinin seçimi
Şebekeden bağımsız fotovoltaik sistemlerin kurulumundan sonra, güneş fotovoltaik enerji üretim sistemlerinin giriş enerjisi son derece dengesiz olduğundan, çalışmak için genellikle batarya sisteminin yapılandırılması gerekir. Güneş lambaları ve fenerler de istisna değildir ve akülerle çalışacak şekilde yapılandırılmalıdır.
Akü kapasitesinin seçimi genellikle şu ilkeleri takip eder: ilk olarak, güneş modüllerinden gelen enerji, gece aydınlatma gereksinimlerini karşılayabilmesi koşuluyla gündüz mümkün olduğunca depolanır ve aynı zamanda ardışık yağmurlu günlerde gece aydınlatma gereksinimlerini karşılamak için gereken elektrik enerjisini depolamak mümkündür. Pil kapasitesi gece aydınlatmasının ihtiyaçlarını karşılamak için çok küçükken, pil kapasitesi çok büyüktür, bir yandan pil her zaman güç kaybı durumundadır, pil ömrünü etkiler ve israfa neden olur.
Akü, şebekeden bağımsız sistemde çok önemlidir. Güneş paneli, kontrolör aracılığıyla depolama aküsünü şarj eder ve depolama aküsü, kullanıcının kullanımı için şebekeden bağımsız invertör aracılığıyla çıkışı tersine çevirir. Enerji depolama pillerinin ortalama ömrü 5-8 yıldır ve düzenli olarak değiştirilmeleri gerekir, bu nedenle kullanım maliyeti daha yüksektir. Daha fazla bilgi edinmek için "Ev tipi PV: Şebekeden bağımsız ve şebekeye bağlı arasındaki fark" üzerine tıklayarak şebekeye bağlı bir PV sistemi seçebilirsiniz. Mevcut yüksek elektrik fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, ucuz güneş elektriğini daha verimli kullanmak için şebekeye bağlı sistemlere uygun bir enerji depolama sisteminin de eşlik etmesi tavsiye edilmektedir
3. Güneş pili gücü seçimi
Bahsettiğimiz güneş pili çıkış gücü Wp, standart güneş ışığı koşulları altında güneş pilinin çıkış gücüdür, yani: Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan 101 standardı, 1000 W/㎡ radyasyon yoğunluğu, atmosferik kütle AM1.5, pil sıcaklığı 25°C koşulları. Bu, bazı insanların düşündüğü gibi güneş ışığı olduğu sürece nominal çıkış gücü değildir, hatta güneş pillerinin gece floresan ışığı altında düzgün bir şekilde kullanılabileceğini düşünür. Bu, bir güneş pilinin çıkış gücünün rastgele olduğu ve aynı güneş pilinin çıkış gücünün farklı zamanlarda ve farklı yerlerde farklı olacağı anlamına gelir. Üretilen gerçek güç, standart olmayan güneş ışınımı koşulları altında belirtilebilir ve kendi günlük elektrik tüketiminize ve çatı alanınıza göre seçilecek doğru gücü belirleyebilirsiniz.
Soğuk kış ayları için Maysun Solar'ı tercih etmek iyi bir fikirdir. Daha yüksek dönüşüm oranına sahip ve daha iyi görünen TwiSun çift camlı modül serimiz gibi ihtiyaçlarınıza uygun kaliteli güneş panellerimiz var.
Biz 2008 yılında kurulmuş ve zengin bir mesleki deneyime sahip bir modül üreticisiyiz. Fotovoltaik hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan her konuda size yardımcı olmak için buradayız. Şimdi WhatsApp üzerinden bize ulaşın ve fiyat teklifi alın. Bize güvenin, buna değer!